Werkbezoek president na Nederlandse verkiezing

Werkbezoek president na Nederlandse verkiezing

23-01-2021
Er is overleg geweest hieromtrent tussen beide ministeries van Buitenlandse Zaken. De uitnodiging echter staat nog steeds voor een latere datum na de algemene verkiezingen in Nederland. "Wij wachten rustig de ontwikkelingen af", zegt Ramdin.

 
Ondertussen gaan de voorbereidingen aan beide kanten gewoon door. Het bezoek is belangrijk, zegt de minister om de ingezette en hernieuwde relaties op een hoger politiek niveau te brengen en nadere afspraken te maken over de toekomstige relatie.

President Santokhi zal gebruik maken van de aanwezigheid in Nederland om de Surinaamse gemeenschap te ontmoeten en afspraken te maken over hun betrokkenheid bij de sociaal economische ontwikkeling van Suriname. Bij  het bezoek dat na de verkiezingen in Nederland afgelegd zal worden, zal ook gesproken worden met het Surinaamse en Nederlandse bedrijfsleven om nieuw kapitaal te mobiliseren voor de uitvoering van ontwikkelingsprojecten in Suriname. De verkiezingen in Nederland worden mogelijk op 17 maart gehouden.