Werkbezoek IOM-delegatie aan Suriname

Werkbezoek IOM-delegatie aan Suriname

04-01-2021

Tijdens deze ontmoeting, onder leiding van de directeuren van MBIBIS, ambassadeur Luziano Truideman en ambassadeur Miriam Mac Intosh, heeft de IOM-delegatie het doel van het werkbezoek aan Suriname toegelicht.

De IOM-delegatie heeft van 23 tot en met 25 december 2020 onderzoek verricht onder de migranten in Suriname. Bij dit onderzoek is gebruik gemaakt van de Displacement Tracking Matrix (DTM). Deze onderzoeksmethode wordt gebruikt om de bewegingen van migranten te volgen. Verder wordt data verzameld over de mobiliteit, de behoeften, de uitdagingen, en migratie-achtergronden van migranten.

Tijdens dit werkbezoek zijn niet alleen de migranten, maar ook het NCCR en de Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname bezocht.

De resultaten van dit onderzoek moet de Surinaamse Regering een handvat bieden om specifiek beleid te ontwikkelen en relevante ondersteuning te bieden aan migranten in ons land.

Suriname is vanaf 2014 lid van IOM en heeft reeds verschillende projecten met deze Internationale Organisatie uitgevoerd, waaronder: de Suriname Migration Profile, Mapping of the Diaspora Engagement, Skills Gap Assessment Report, Effective and Sustainable Diaspora Engagement in the Caribbean, de Remittance Workshop en de Migration Governance Needs Assessment Suriname, waarvan het rapport in afrondende fase is.