Regeringstop maakt nader kennis met aankomende waarnemend PG

Regeringstop maakt nader kennis met aankomende waarnemend PG

07-04-2021

De outgoing PG Baidjnath Panday gaat na 7 jaren dienst nu met pensioen. Van de vervolgingsautoriteit wordt vrijdag aanstaande, na zijn bewezen diensten aan de samenleving, op een gepaste manier afscheid genomen door president Santokhi. De huidige PG leidt het Openbaar Ministerie nog tot 12 april. Per 13 april heeft Paragsingh in de functie van waarnemend PG de leiding over het vervolgingsinstituut. Paragsingh die momenteel de oudste advocaat-generaal in anciƫnniteit is, zal vanaf die datum de leiding waarnemen bij het Openbaar Ministerie. Het was van belang om aan de vooravond van de start van haar waarneming, nader kennis te maken met Paragsingh, die tijdens de vergadering aangegeven heeft bereid te zijn om deze belangrijke taak op haar schouders te nemen. De regering gaat akkoord met de voordracht van Paragsingh als waarnemend PG.

Het Openbaar Ministerie is een belangrijk instituut binnen het staatsbestel. De aankomende waarnemend PG is breed gedragen en heeft genoeg kennis en ervaring aangaande het werk dat uitgevoerd moet worden. Baidjnath Panday heeft vanaf 2014 leiding gegeven aan het Openbaar Ministerie.

Het regeringsbeleid is daar om uitvoering te geven aan beleidsvoornemens tot versterking van de overheidsinstituten. De regering heeft hiermee op een correcte wijze voorzien in de waarneming van de straks vacante plek van Baidjnath Panday.