CARICOM DAG – 4 JULI

CARICOM DAG – 4 JULI

04-07-2021

Van het jaar herdenken wij 48 jaar van regionale integratie. Het is verwachtbaar dat de diverse landen van de Caraibische Gemeenschap op hun wijze zullen stilstaan bij deze gedenkwaardige dag. Echter wordt de herdenking dit jaar getemperd vanwege de ongekende realiteit van de COVID-19-pandemie.

In deze tijd van het leveren van strijd tegen de effecten van de pandemie en andere uitdagingen, waaronder klimaatverandering, is het behoren tot een groep met gemeenschappelijke belangen een dringende vereiste.

Mede door de CARICOM is Suriname in staat geweest diverse middelen waaronder PPE’s en vaccines binnen te halen, waarbij ondersteuning is geboden door regionale instituten zoals CARPHA, CDEMA, IMPACS, ter ondersteuning en  bescherming van burgers in de lidlanden. En dit is wat de Caricom-vlag nu symboliseert, namelijk de eenheid als Caraïbische Gemeenschap.

Suriname zal per 1 juli 2022 het voorzitterschap van de CARICOM bekleden, en vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zal met de verschillende actoren, meer bekendheid worden gegeven aan de rol van en mogelijkheden binnen deze regionale organisatie.

Happy CARICOM Day!