Suriname en Togo ondertekenen Visumafschaffingsovereenkomst

Suriname en Togo ondertekenen Visumafschaffingsovereenkomst

30-05-2019

Tijdens het onderhoud is er van gedachten gewisseld over samenwerking op economisch, sociaal en cultureel gebied. Specifiek zijn daarbij genoemd de landbouw, handel, connectiviteit, toerisme en de historische band tussen Suriname en het West-Afrikaans continent.

In het kader van het laatstgenoemde, is Suriname uitgenodigd voor de bijwoning van de Diaspora Conference in Togo, in de periode van 28-29 november 2019.

Het bilateraal onderhoud werd afgesloten met de ondertekening van een Visumafschaffingsovereenkomst voor houders van Diplomatieke- en Dienstpaspoorten. Dit zal, in eerste instantie, moeten resulteren in het gericht uitdiepen van de samenwerkingsbanden tussen beide landen.

Voorts heeft de Minister ook een onderhoud gehad met haar collega Minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk van Saudi-Arabië, Ibrahim Abdul aziz Al-assaf, die aangegeven heeft extra aandacht te willen besteden aan Suriname, waarbij in eerste instantie, gedacht wordt aan investeringsmogelijkheden en het mogelijk vestigen van een permanente vertegenwoordiging in ons land.

Ook is besproken het bevorderen van de toegang tot Saudi-Arabië van Surinaamse hadj-gangers.

Suriname heeft ook een statement afgelegd tijdens het Ministerieel gedeelte van deze Summit en onze felicitaties en gelukwensen overgebracht aan de leiding van de vergadering en de Koning van Saudi-Arabië.