Noodhulp ten behoeve van de Bahama’s

Noodhulp ten behoeve van de Bahama’s

07-09-2019

In verband met de tragische gevolgen van de orkaan ‘Dorian’ op de Bahama’s, deelt het Ministerie van Buitenlandse Zaken mede dat de Regering van de Republiek Suriname US$ 100.000 als noodhulp beschikbaar heeft gesteld ten behoeve van onze getroffen broeders en zusters op de Bahama’s.

De Regering van de Republiek Suriname zal verder via het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) een lading van 10 (tien) containers met water, melk en vruchtensap verschepen naar het getroffen gebied. Voorts is er op verzoek van de Caribbean Disaster and Emergency Management Agency (CDEMA) een refinery specialist met medewerking van Staatsolie Suriname ter beschikking gesteld voor het uitvoeren van een schade inventarisatie bij de olieraffinaderij op de Bahama’s.

De Surinaamse gemeenschap en het bedrijfsleven die noodhulpgoederen of een financiële bijdrage wensen te doneren, hebben daartoe de mogelijkheid via het NCCR. Verdere informatie hieromtrent zal vanuit NCCR worden verstrekt aan de gemeenschap en kan er contact worden gemaakt met het NCCR op het volgende telefoonnummer 520840.