Minister Pollack-Beighle overhandigt beleidstukken aan president Bouterse

18-12-2019

De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, heeft de publicaties “Strategisch Plan 2018 – 2021” en “Beleidsresultaten 2018” officieel overhandigd aan de president van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse. Deze beleidstukken overhandigde de bewindsvrouw op 21 november 2019. 

De president van de Republiek Suriname, die conform Artikel 101 van de Grondwet de leiding heeft over het buitenlandbeleid, gaf na de in ontvangst name van de publicaties aan ingenomen te zijn dat er gevolg wordt gegeven aan zijn instructies.

Het “Strategisch Plan 2018 - 2021” is ontwikkeld onder leiding van de Plan Unit (SMU) alsook kernfunctionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken met ondersteuning van een externe consultant van het Bureau Center for Systemic Business Development. De financiering van dit project komt van het lokaal kantoor van de “United Nations Development Programme (UNDP)”.

Dit “Strategisch Plan” betreft onder meer een uiteenzetting van de strategische prioriteiten van het ministerie voor de periode 2018-2021, die gebaseerd zijn op het Ontwikkelingsplan 2017-2021, en dient voorts als leidraad voor het optimaal versterken van de institutionele capaciteit van het ministerie, zodat de bilaterale, regionale en multilaterale betrekkingen efficiënter en effectiever kunnen worden benut ten voordele van de nationale ontwikkelingsdoelen.

Het ander document is mede in het kader van dit “Strategisch Plan” geproduceerd en presenteert de hoogtepunten en een analyse van de beleidsresultaten van het ministerie over het dienstjaar 2018.

De officiële overhandiging vond plaats op het Presidentieel Paleis in aanwezigheid van een adviseur van de minister, de directeur Geopolitieke Aangelegenheden en Internationale Ontwikkelingssamenwerking en functionarissen van de Plan Unit van het ministerie van Buitenlandse Zaken.