Consulaat st. Laurent tijdelijk gesloten vanwege inbraak

Consulaat st. Laurent tijdelijk gesloten vanwege inbraak

11-07-2019

                                   

 

Op de dependance van het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname te Saint Laurent du Maroni heeft een inbraak plaatsgevonden. Als gevolg van de inbraak op 10 juli 2019 is de dienstverlening vanuit het departement van het Ministerie van Buitenlandse Zaken sindsdien tijdelijk komen weg te vallen. Hervatting van deze dienstverlening op de Dependance zal na afronding van het politioneel onderzoek tijdig worden bekendgemaakt.

Ter garandering van de voortgang van het personenverkeer zal er vanaf donderdag 11 juli 2019, voor reizigers komende vanuit Saint Laurent naar Suriname de mogelijkheid worden geboden een toeristenkaart te betrekken bij de Douane nabij de veersteiger te Albina. Voor de overige Consulaire Diensten wordt verwezen naar het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname te Cayenne, Frans Guyana.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken maakt verder bekend dat een aantal toeristenkaarten, met de volgende serienummers 6473736 t/m 6474000 en 6476401 t/m 6478000 zijn ontvreemd en derhalve nietig zijn verklaard. Ook zijn er paspoorten van enkele personen, met de Surinaamse nationaliteit ontvreemd en nietig verklaard.

Ten aanzien van de vervanging van de reisdocumenten van deze personen, zal in overleg met de relevante autoriteiten, nagegaan worden hoe dit zo snel als mogelijk in orde te maken. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken doet er alles aan om de dependance te Saint Laurent du Maroni, spoedig weer voor het Publiek open te stellen en vraagt het nodige begrip van de samenleving. Indien men informatie die van belang kan zijn bij het onderzoek of vragen heeft met betrekking tot de aangepaste dienstverlening kan contact worden gemaakt met, het Onder Directoraat Consulaire Zaken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en/of het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname te Cayenne, Frans Guyana op respectievelijk de volgende telefoonnummers 477030 toestel 278 en 00594594344968.