Ambassadeur Halfhide biedt geloofsbrieven aan President Daniel Ortega

Ambassadeur Halfhide biedt geloofsbrieven aan President Daniel Ortega

19-10-2019

Ambassadeur, Arnold Halfhide, heeft zijn geloofsbrieven aangeboden aan de Nicaraguaanse president, Daniel Ortega Saavedra, van de regering van Nationale Verzoening en Eenheid van de Republiek Nicaragua. Dit vond plaats op woensdag 16 oktober 2019.

Met deze plechtige handeling is de bilaterale relatie tussen de beide republieken, die sedert mei 1976 is aangegaan, verder bestendigd. De relatie zal worden geïntensiveerd op economisch gebied, met de nadruk op de gebieden van onder andere landbouw, toerisme, de bevordering van de klein- en middelgrote industrie, luchtvaart en toerisme.

In de marge van de aanbieding van geloofsbrieven zijn contacten geheractiveerd met belangrijke Instituten, waaronder het instituut ter bevordering van investeringen, ProNicaragua, alsmede het Nationaal Instituut voor Agro Technologie, INTA. Tijdens de ceremonie werden tevens geloofsbrieven van de ambassadeurs van de volgende landen en internationale organisaties in ontvangst genomen: Duitsland, Italië, Finland, Oostenrijk, Namibië, Mauritanië, Mexico, EU en PAHO.