Presidentiële delegatie staat op vertrek naar Guyana

Presidentiële delegatie staat op vertrek naar Guyana

17-08-2021

Het gaat om de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW)

“De delegatie is op basis van functionaliteit samengesteld”, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken. Het bezoek is ook een vervolg op het bezoek van president Ali vorig jaar aan Suriname. In Guyana zullen er substantiële gesprekken gevoerd worden en verder staat er een ontmoeting tussen president Santokhi en de nieuwe Caricom secretaris-generaal Carla Barnett op de agenda.

Verder reizen ook vertegenwoordigers van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. en de particuliere sector mee naar het westerbuurland. President Santokhi zal in Guyana ook aanwezig zijn bij de opening van een filiaal van Optiek Ninon. Het staatshoofd zal vóór vertrek uit Suriname de nieuwe VIP Courtesy Room op de Johan Adolf Pengel International Airport in gebruik nemen.