Minister Ramdin betuigt medeleven met Haïti

Minister Ramdin betuigt medeleven met Haïti

18-08-2021

Het voorval laat de bewindsman terugdenken aan het jaar 2010, toen Haïti ook door een zware aardbeving werd getroffen. Hij had toen bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) de leiding over de acties met betrekking tot Haïti. “Ik heb Haïti toen bezocht en we konden niet verder dan het vliegveld, omdat alle wegen toen waren geblokkeerd, door de ravage.”

De bewindsman typeert de ramp als een zware klap. “Wij moeten solidair blijven met het land dat lid is van CARICOM. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet. Wij hebben intussen ons medeleven betuigt aan de Haïtiaanse autoriteiten. CARICOM in solidariteit en eenheid zal een passende reactie moeten geven en hulp moeten bieden.”

De minister zegt president Chandrikapersad Santokhi te hebben geïnformeerd over de ramp. Het staatshoofd heeft vervolgens aangegeven dat er gemonitord zal moeten worden waar de behoeften liggen en dan steun mobiliseren richting Haïti. “Het moment dat er een update is over noodzakelijke hulpverlening, dan zullen wij kijken hoe wij het beste kunnen ondersteunen.”