Minister Albert Ramdin ontvangt Honorair Consul van Israël

Minister Albert Ramdin ontvangt Honorair Consul van Israël

23-11-2020

De goede bilaterale banden tussen Suriname en de Staat Israël, die sinds 1976 formeel zijn aangegaan, werden benadrukt, waarbij door Minister Ramdin te kennen werd gegeven dat de Staat Israël een belangrijke partner is voor Suriname ter ondersteuning van onze nationale doelstellingen.

Minister Ramdin complimenteerde de Honorair Consul van Israël met de wijze waarop alle betrokken gemeenschappen in het Midden-Oosten inspanningen getroosten om door middel van dialoog en onderhandeling langlopende conflictsituaties op te lossen. In dit kader feliciteerde de minister via de HC, Israël met de recent gesloten samenwerkingsovereenkomsten met de Verenigde Arabische Emiraten.

De bestaande samenwerking tussen beide landen omvat ondermeer onderwijs en capaciteitsversterking, gezondheidszorg, landbouw, infrastructuur, cultuur vanwege de Joodse diaspora, investeringen en het bevorderen van ondernemerschap tussen beide landen.

In specifieke vervolggesprekken, over strategische ontwikkelingsvraagstukken, zal worden gekeken naar verbreding en het diversifiëren van de samenwerking.

De Honorair Consul feliciteerde de totale Surinaamse gemeenschap met de herdenking van 45 jaar Onafhankelijkheid en complimenteerde de Minister met dit heugelijk feit. Hij prees de wijze waarop tolerantie in Suriname wordt beleefd en de wijze waarop de verschillende etnische groepen vreedzaam naast elkaar leven met behoud van de eigen religie, cultuur, traditie en respect voor elkaar. Hij ziet Suriname als een voorbeeld land in de wereld.

Tijdens zijn verblijf in Suriname zal de Honorair Consul ook worden ontvangen door President Chandrikapersad Santokhi en ontmoetingen hebben met overige Ministers.