Suriname ontvangt officiële uitnodiging voor de NAM Summit

Suriname ontvangt officiële uitnodiging voor de NAM Summit

23-08-2019

Op 23 augustus 2019 heeft de Niet-Residerende Ambassadeur van Azerbaijan, Z.E. Elkhan Polukh Oglu Polukhov een bilateraal onderhoud gehad met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, onder leiding van Minister Yldiz Pollack - Beighle.

Bij deze gelegenheid heeft de Ambassadeur ondermeer de officiële uitnodigingen voor de aanstaande Summit voor Staatshoofden en Regeringsleiders, alsmede de Ministeriele Vergadering, van de Beweging van Niet-Gebonden landen (NAM), welke gehouden zal worden van 25-26 oktober 2019 in Baku, Azerbaijan, overhandigd.

Mede vanwege de blijvende betekenis van de NAM, en de principes waarop deze Beweging is gestoeld, neemt Suriname participatie in deze Vergaderingen in serieuse overweging.

Als voorloper op de aanstaande Summit heeft Suriname reeds in juli 2019 de voorbereidende Ministeriele vergadering bijgewoond die is gehouden in Caracas, Venezuela. In dat verband heeft ons land  de rol van Rapporteur – Generaal vervuld.

Volgend jaar herdenken onze landen het 20-jarig jubileum van het aangaan van   diplomatieke betrekkingen met Azerbaijan en tegen deze achtergrond is tijdens het bilateraal onderhoud de nadruk gelegd op het verder uitdiepen van de relatie. Samenwerkings gebieden zullen worden geinitieerd voor wat betreft mijnbouw (olie en gas), capaciteitsversterking, sport, connectiviteit, toerisme en handel. In dit verband zullen de nodige voorbereidingen worden getroffen.

Als onderdeel van zijn bezoek aan Suriname heeft Ambassadeur Polukhov eveneens ontmoetingen gehad met de Voorzitter van De Nationale Assemblee en de Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.