BEKENDMAKING

BEKENDMAKING

01-08-2019

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken maakt bekend dat per ingaande 01 augustus 2019, de visumaanvragen, die in Suriname worden gedaan t.b.v. relaties, familieleden, en of toeristen, voortaan vanaf voormelde datum alleen via de volgende weblink dienen te worden aangevraagd: https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/

De mogelijkheid tot het indienen van de visumaanvragen bij de visumbalie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Henck-Aaronstraat 6-8 zal per bovengenoemde datum niet meer mogelijk zijn.

Als gevolg hiervan zullen er geen “ Visa bij Aankomst (VBA)” verstrekt worden door de visumdienst op de Johan Adolph Pengel Internationale luchthaven.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken maakt verder bekend dat visumaanvragen gedaan in het buitenland op één van de Surinaamse Ambassades of Consulaten, tot en met 15 oktober 2019 aan de balie kunnen worden ingediend en zullen worden afgehandeld.

Ook de verkoop van toeristenkaarten op de buitenposten, op Schiphol, de Johan Adolf Pengel Luchthaven en te Southdrain, bij de Canawaima Management Company N.V. zal tot en met 15 oktober 2019 worden voortgezet.

Na voornoemde datum zullen ook deze visumaanvragen en de verkoop van toeristenkaarten uitsluitend via de weblink mogelijk zijn.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met VFS Global zijn belast met de elektronische in ontvangstname van Toeristenkaart- en Visa aanvragen.

Indien u vragen heeft of problemen ondervindt bij de online aanvraagprocedure, kan er op elk moment, contact gemaakt worden met de klantenservice van VFS Global voor de nodige verduidelijking en of begeleiding op de volgende telefoonnummers:

+ 1 929 214 1755 (voor de VS);                                                                     

+31 203 690 855 (voor Nederland); en

+ 597 473822 (voor Suriname).

Of door een e-mail te sturen naar info.suriname@vfshelpline.com.