Home

 
NIEUWSBERICHTEN
Regering hoopt op positieve resultaten uit gesprekken in VS

Regering hoopt op positieve resultaten uit gesprekken in VS

De regering kijkt uit naar de positieve resultaten die moeten voortvloeien uit de gesprekken die onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi momenteel in de Verenigde Staten van Amerika gevoerd worden. “De gesprekken moeten vruchten afwerpen,” zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) die deel uitmaakt van de regeringsdelegatie in New York. Hij acht het belangrijk om het voorwerk te doen voor de president.
Gezamenlijke aanpak bij grens kwestie Suriname en Frans-Guyana

Gezamenlijke aanpak bij grens kwestie Suriname en Frans-Guyana

Suriname en Frans-Guyana hebben de handen ineengeslagen om een oplossing te brengen in de kwestie van de Zuidoost driehoek. Ambassadeur Harold Kolader, voorzitter van de Nationale Grenscommissie zegt dat het in deze fase van het vast stellen van de grens, gaat om het zogenaamde betwist gebied, dat ligt tussen de Litanirivier en Marowinikreek. “De Fransen gaan ervan uit dat grens in dat gebied bepaald wordt door de Litanirivier (westwaarts), terwijl Suriname ervan uit gaat de grens wordt bepaald door de Marowinikreek (oostwaarts). Jarenlang is dit betwist gebleven. In opdracht van de president moeten wij proberen een oplossing ervoor te vinden. We zijn in overleg met de Fransen”, aldus de voorzitter.
Minister Ramdin voert overleg met vp Bharrat Jagdeo

Minister Ramdin voert overleg met vp Bharrat Jagdeo

Op dinsdag 14 september 2021 heeft er een werkoverleg plaatsgevonden op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) tussen Vice President Bharrat Jagdeo van Guyana en Minister Albert Ramdin. Jagdeo vertoefde in Suriname met een delegatie van ministers en experts op het gebied van natuurlijke hulpbronnen, in het bijzonder olie en gas, naar aanleiding van afspraken gemaakt tijdens de ontmoeting van President Chandrikapersad Santokhi en zijn ambtsgenoot Irfaan Ali in augustus dit jaar.
Presidentiële delegatie rapporteert over werkbezoek aan Nederland

Presidentiële delegatie rapporteert over werkbezoek aan Nederland

Op maandag 13 september 2021 werd er op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) door president Chandrikapersad Santokhi en zijn ministeriële delegatie, naar aanleiding van hun recent bezoek aan Nederland, een persconferentie belegd. Hierbij waren aanwezig de ministers van Volksgezondheid (VG), Openbare Werken (OW), Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), Justitie en Politie (JusPol) en BIBIS-minister Albert Ramdin.
16e Speciale spoedvergadering CARICOM-staatshoofden en -regeringsleiders

16e Speciale spoedvergadering CARICOM-staatshoofden en -regeringsleiders

President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 13 september 2021 met een delegatie deelgenomen aan de 16e speciale spoedvergadering van de CARICOM-staatshoofden en -regeringsleiders in het kader van de COVID-19-situatie in de regio. De vergadering, die via videoconferentie werd gehouden, werd geleid door de zittende voorzitter, premier van Antigua en Barbuda, Z.E. Gaston Browne.
Verduidelijking berichtgeving rondom ambassadevoertuig in Nederland

Verduidelijking berichtgeving rondom ambassadevoertuig in Nederland

Met betrekking tot de aanschaf van een voertuig voor de ambassadeur in Nederland delen wij graag de juiste informatie met u. De ambassadeur zou onder normale omstandigheden een residentie ter beschikking hebben, ware het niet dat het daartoe beschikbare gebouw, is verkocht door de vorige regering. Op basis hiervan vertoeft de ambassadeur in zijn eigen woning en verplaatst zich dagelijks tussen zijn woning, de ambassade en andere noodzakelijke plekken.
Werkgroep ‘Local Content’ start met inventarisatie optimale benutting natuurlijke hulpbronnen

Werkgroep ‘Local Content’ start met inventarisatie optimale benutting natuurlijke hulpbronnen

Met het oog op de ontwikkelingen die op komst zijn voor Suriname in de olie- en gassector heeft een door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) geïnstalleerde werkgroep de opdracht meegekregen om de regering te adviseren over het optimaal benutten van de capaciteiten, vaardigheden en mogelijkheden ten behoeve van het bedrijfsleven en de gemeenschap in het algemeen.
Minister bemoedigt jongeren op Suriname Second Model United Nations

Minister bemoedigt jongeren op Suriname Second Model United Nations

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op zaterdag 28 augustus 2021 virtueel deelgenomen aan the Suriname Second Model United Nations (SUMUN 2021). Dit is een initiatief geweest van de Rotary Club Paramaribo in samenwerking met de Faculteit der Juridische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname en met steun van de United Nations Development Programme (UNDP).
Investeerders India en Caribisch gebied verstevigen samenwerkingsbanden tijdens Webinar

Investeerders India en Caribisch gebied verstevigen samenwerkingsbanden tijdens Webinar

Op vrijdag 27 augustus jongstleden is minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) te gast geweest in een Webinar van de Indo-Caribbean Society (ICS). Het doel van deze webinar was om potentiële investeerders uit respectievelijk India, Guyana, Trinidad & Tobago en Jamaica aan te trekken voor Suriname en hen kennis te laten maken met de cultuur, leefgemeenschap en het investeringsklimaat in Suriname. Vermeldenswaard is dat er ook investeerders uit New-York hebben deelgenomen aan deze Webinar.
Pfizer-vaccins uit VS officieel overgedragen aan Suriname

Pfizer-vaccins uit VS officieel overgedragen aan Suriname

De Amerikaanse ambassadeur in Suriname Karen Lynn Williams heeft officieel de donatie van Pfizer-vaccins uit de Verenigde Staten van Amerika (VS) overdragen aan Suriname. De symbolische overhandiging vond op zaterdag 21 augustus 2021 plaats op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). BIBIS-minister Albert Ramdin en collegaminister Amar Ramadhin van Volksgezondheid hebben de vaccins in ontvangst genomen. De meer dan 140.000 doses zijn op vrijdag 20 augustus gearriveerd in Suriname.
Surinaamse presidentiële delegatie terug uit Guyana

Surinaamse presidentiële delegatie terug uit Guyana

De Surinaamse regeringsdelegatie, die sinds dinsdag 17 augustus jl. op een officieel bezoek in buurland Guyana is geweest, keert vandaag vrijdag 20 augustus terug naar Paramaribo. President Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry reisden op dinsdag 17 augustus 2021 via de Johan Adolf Pengel International Airport af naar Georgetown, vergezeld door de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Verder reisden ook functionarissen van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V mee.
Werkbezoek president Santokhi aan Nederland

Werkbezoek president Santokhi aan Nederland

President Chandrikapersad Santokhi brengt aan het hoofd van een regeringsdelegatie van 5 tot en met 12 september 2021 een werkbezoek aan Nederland. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft tijdens een op dinsdag 31 augustus gehouden persconferentie aangegeven dat het formeel bezoek aan het Koninkrijk van Nederland is van 8 tot en met 9 september. Op 10 en 11 september is er een speciaal programma ingedeeld om samen met de Surinaamse diaspora van gedachten te wisselen over verschillende maatschappelijke vraagstukken.
Suriname ontvangt donatie van Pfizer vaccins

Suriname ontvangt donatie van Pfizer vaccins

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ontvangen op vrijdag 20 augustus een donatie van meer dan 100.000 doses Pfizer vaccins uit de Verenigde Staten van America (VSA). De donatie komt voort uit gezamenlijke inspanningen eerder dit jaar tussen de toenmalige voorzitter van de CARICOM, premier Keith Rowley (Trinidad and Tobago) en de VSA President Joseph Biden. In deze technisch bijgestaan door de Caribbean Public Health Agency (CARPHA) en het CARICOM-secretariaat. Als onderdeel van een wereldwijde distributie van 55 miljoen doses aan vaccins zegde President Biden toe ook een schenking te doen aan de Caraïbische gemeenschap. De vaccins zullen op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven van Suriname worden overhandigd door de Ambassadeur van de VSA, Mw. Karen Williams, aan de ministers Albert Ramdin en Amar Ramadhin. Hierna zal het Ministerie van Volksgezondheid de bestemming en distributie verder coördineren.
Suriname brengt felicitaties over aan 75jaar onafhankelijke Republiek India

Suriname brengt felicitaties over aan 75jaar onafhankelijke Republiek India

In verband met de viering van de onafhankelijkheid van de Republiek India heeft de Surinaamse regering de felicitaties overgebracht. In een schrijven aan premier Narendra Modi brengt president Chandrikapersad Santokhi de felicitaties over aan de Indiase regering en de samenleving.
Minister Ramdin betuigt medeleven met Haïti

Minister Ramdin betuigt medeleven met Haïti

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking betuigt medeleven, met Haïti. Het land is recent getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7.2 op de schaal van Rigter. Er zijn daarbij enkele honderden doden gevallen en er is een enorme ravage aangericht. “Dit is geen mooie dag voor Haïti, die reeds in een financieel-economische crisis, alsook politiek-bestuurlijk verkeert.”